Saltele


Alege saltele 1mob

Salteaua pe care dormiti este unul dintre elementele ce fac diferenta intre a va trezi ziua urmatoare odihnit sau nu. Somnul odihnitor reprezinta o conditie esentiala pentru un trup sanatos, astfel o saltea potrivita poate schimba multe in ritmul cotidian.

Odihna defectuoasa are de cele mai multe ori efecte negative asupra organisului uman: capacitate de concentrare scazuta, tulburari de alimentatie, in unele cazuri chiar efecte mai grave, etc. Este important sa ne cream un mediu de odihna corespunzator nevoilor noastre, iar salteaua este unul dintre cele mai importante elemente ale acestui mediu. 1mob va ofera cea mai buna selectie de saltele de pat.

saltele pat

Pentru achizitionarea unei saltele de pat trebuie sa tineti cont de mai multi factori, de ceea ce vi se potriveste dumneavoastra si de ceea ce considerati personal confortabil. Confortul fiind un termen relativ, ce difera de la individ la individ. Saltelele calitative sunt totodata durabile in timp, acestea mentinandu-si forma, elasticitatea si toate celelalte calitati de-a lungul timpului.

La achizitionarea unei saltele tineti cont de elementele ce definesc pentru dumneavoastra confortul: elasticitatea saltelei (saltea ferma sau mai moale), materialul din care este realizata aceasta, daca este o saltea destinata uneia sau mai multor persoane, inaltimea acesteia sau pe ce tip de pat intentionati sa o utilizati.

Tehnologia in materie de saltele a evoluat foarte mult, ajungand astazi ca materialele din care se fabrica saltelele sa fie dintre cele mai diversificate. Ne putem bucura de saltele de pat realizate din materiale foarte diverse: de la clasicele saltele cu arcuri, imbunatatite, pana la saltele realizate cu materiale ce au in compozitie extracte de soia sau de aloe vera.


saltele plasa de arc

Saltele cu plasa de arcuri

Reprezinta modelul clasic al saltelelor, imbunatatit pe parcursul anilor cu plase de arcuri realizate cu ajutorul celor mai noi tehnologii, oferindu-le astfel elasticitate sporita, dar si rezistenta indelungata.

Plasa de arcuri este realizata din sarma, de diferite grosimi, tratata termic cu ajutorul curentilor de inalta frecventa, fiecare rand de arcuri fiind legat de urmatorul printr-o sarma elicoidala, avand aceleasi proprietati.

In Romania sunt cunoscute ca asa numitele "saltele tip relaxa" sau "saltele ortopedice" cu toate ca denumirea "ortopedica" ar trebui sa fie insotita si de un certificat ce sa ateste calitatile ortopedice.

saltele arcuri independente

Saltele cu arcuri impachetate individual

Saltelele astfel realizate au avantajul reducerii “efectului de val” ce se creeaza atunci cand unul dintre parteneri se misca. Fiecare arc fiind este ambalat individual intr-un buzunar special, creat din material textil.

Acest tip de saltele sunt din ce in mai vandute si apreciate in special datorita senzatiei de confort pe care o ofera.

saltele spuma poliuretanica

Saltele din spuma poliuretanica

Reprezinta o categorie de saltele extrem de populara, performantele acestora putand fi cuantificate in functie de densitatea materialului.

Doua saltele pot parea la fel, dar densitatea spumei poliuretanice si tipul de spuma folosit face diferenta intre calitatea acestora.

Saltelele cu spuma pot avea zone diferite de elasticitate, asigurand astfel un suport corect de somn.


saltele memory foam

Saltele Memory sau saltele cu “spuma cu memorie”

Dezvoltata incepand cu anul 1966 in colaborare cu NASA “memory foam-ul” a devenit unul dintre cele mai populare materiale atunci cand vorbim despre saltele de buna calitate.

Diferenta intre saltelele cu memory foam este dictata de densitatea si vascozitatea materialului. Un material cu o densitate mai mare va prelua forma corpului dumneavoastra mult mai rapid, iar aceasta se va pastra mai mult atunci cand presiune asupra saltelei va fi inlaturata.

Saltelele cu memory foam au marele avantaj ca nu exercita presiune asupra corpului.

saltele cu latex

Saltele cu latex

Latexul, atat cel 100% natural cat si cel ce are in compozitie latex artificial, este un material des intalnit in saltelele moderne. Latexul natural se obtine din seva arborelui de cauciuc ce se transforma intr-o spuma.

Rezulta astfel un material antialergic, natural, cu celule intercomunicante, ce permit ventilarea in profunzime a materialului si confera acestuia o calitate importanta, aceea de a isi mentine temperatura.

saltele cu materiale bio

Saltele cu materiale BIO

Aparute relativ nou pe piata din Romania, dar foarte apreciate in Europa de Vest, saltelele ce au in componenta materiale bio (cocos, latex natural 100%, extract de soia, arcuri din lemn stratificat, etc.) sunt din ce in ce mai apreciate.

Lipsa metalului si controlarea foarte strica a agentilor de tip chimic (agenti petroliferi, lipire, etc.) si daunatori sanatatii fac din aceste saltele o alegere excelenta pentru cei ce pun accent pe sanatatea personala.

Rotește salteaua

 
Program
Primele 3 luni: la 2-3 saptamani
Dupa 3 luni: cel putin odata la 3-6 luni


Majoritatea saltelelor au acelasi tip de suport pe ambele fete. Saltelele ce au fata de vara si fata de iarna trebuie intoarse de 2 ori pe an. NU intoarceti saltelele ce au o singura fata, acestea pot fi rotite.

Asigurati-va ca suportul pe care este pusa salteaua este ferm si solid pentru a evita deterioararea acesteia. De asemenea asigurati saltelei o aerisire corespunzatoare.


Întoarce salteaua

+ Tip
+ Dimensiune
+ Duritate
+ Înălțime
+ Greutate recomandată
per persoană
+ Garanție

Pentru îmbunătățirea experienței de navigare 1mob.ro folosește cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul.