Biroul este unul dintre cele mai importante locuri in care ne petrecem timpul, deoarece, de cele mai multe ori, acesta decide cat de productivi suntem. In birou invatam cele mai noi lucruri, in birou descoperim cele mai interesante solutii pentru afacerea noastra sau pentru locul de munca si in birou ne petrecem o buna parte din timp.

Din aceste motive, este bine ca amenajarea biroului sa fie facuta ca la carte. Piesele de mobilier, culorile peretilor, modul in care sunt aranjate in camera si fiecare detaliu, oricat de mic, toate conteaza la amenajarea biroului. Unul dintre cele mai importante elemente insa, este dat de ambienta vizuala. Culorile pe care le alegi sunt esentiale, iar acest lucru este cunoscut inca din antichitate. Chinezii chiar au reusit sa dezvolte reguli foarte stricte in ceea ce priveste alegerea culorilor, intr-un sistem pe care il cunoastem cu totii sub denumirea de " Feng Shui".

Ce culori alegi pentru birou, in asa fel incat sa respecti regulile Feng Shui?

Exista 5 culori care nu trebuie sa lipseasca din absolut niciun birou. Acestea sunt galben, rosu, purpuriu, castaniu si albastru.

  • Galben. Este o culoare perfecta pentru spatiul de lucru, simbolizand puterea absoluta. Culoarea galben ajuta persoanele din interiorul camerei sa fie mai tolerante si sa ia decizii mai inspirate. In antichitate, culoarea galben era culoarea regelui Chinei, simbolizand putere. Fiind legata de elementul Pamant, galbenul stimuleaza gandirea, transformandu-ne in persoane mult mai intelepte.
  • Rosul. Este o culoare a focului, care denota entuziasm si buna dispozitie. Nu trebuie sa lipseasca dintr-un spatiu de birou, deoarece aduce o nota de optimism si dinamism si poate sa contribuie la un mediu de lucru cat mai placut.
  • Purpuriul. Este indicat de specialistii feng shui ca fiind o culoare ideala pentru spatiile de birou. Purpuriul simbolizeaza aspiratiile inalte, dar si adevarul si iubirea. Este culoarea marilor ganditori, scriitori sau vizionari. Cateva puncte din birou de culoare purpurie pot sa sporeasca creativitatea si productivitatea.
  • Castaniul. Este o alta culoare asociata cu pamantul, care ajuta la luarea deciziilor cele mai bune. Este o culoare care aduce foarte multa stabilitate.
  • Albastrul. Nu trebuie sa lipseasca dintr-un birou deoarece aduce echilibru si constanta, ajutand la consolidarea increderii si a calmului.

Daca aceste culori sunt esentiale in orice birou, culorile alb, negru, verde sau gri trebuie sa fie folosite ceva mai rar, deoarece pot avea valente negative, asadar, este bine sa fie folosite cu foarte mare atentie.