Este clar faptul ca o data cu trecerea timpului, piesele de mobilier se uzeaza. Tu treci mai departe, iti cumperi sau iti faci alt mobilier, insa piesele vechi exista in continuare. Ce poti sa faci cu ele? Le arunci sau le valorifici?

Evident, daca poti sa le valorifici este bine sa o faci. Exista mai multe solutii prin care piesele vechi de mobilier isi pot gasi o utilitate:

  • Le duci la tara. Cea mai frecventa utilizare a unei piese de mobilier veche, este transferul sau catre un loc ceva mai permisiv, cum ar fi casa de la tara. Daca ai bunici care locuiesc la tara sau daca pur si simplu ai o casa intr-un sat, pe care o vizitezi din cand in cand, in momentele in care linistea este cea care iti lipseste, poti sa o imbogatesti cu mobilierul care " ti-a ramas " vechi.
  • O restaurezi. O alta solutie ar fi restaurarea. Daca piesa de mobilier este una cu adevarat valoroasa, atunci este bine sa platesti oricat pentru a o salva, deoarece o piesa de mobilier de buna calitate poate sa isi creasca valoarea, odata cu trecerea timpului. Pana la urma, casele cu mobilier vechi, care arata foarte bine, sunt cat se poate de apreciate.
  • Te joci cu ea. O alta solutie, poate si cea mai interesanta, este joaca. Este vorba despre o piesa de mobilier deja uzata, asadar, nu ai ce sa strici. Ia-ti langa tine un fierastrau, niste cutii cu vopsea, lipici pentru mobilier si multa imaginatie si incepe sa tai si sa creezi. Poti sa inventezi adevarate opere de arta, care sa iti personalizeze casa intr-un mod cat se poate de interesant. Daca nu te pricepi, dar totusi ai idei, poti transfera doza de imaginatie catre un profesionist din domeniul mobilierului, care va gasi cu siguranta ceva de facut in acest sens.

Ideea este ca o piesa de mobilier isi poate gasi orice alta utilitate, mai putin sa fie aruncata. Daca o arunci, pe langa faptul ca poluezi mediul inconjurator, pierzi bani si un bun de care te-ai putea bucura.