Pentru orice familie, cel mai important membru este, fara doar si poate, copilul. Este clar, asadar, ca mobilierul din camera lui trebuie sa ocupe un loc foarte important in prioritatile noastre. Cum recent a inceput scoala, trebuie sa ne gandim la biroul celor mici. Acestia vor fi nevoiti sa isi faca temele si vor sta cateva ore bune, in fiecare zi, in fata biroului. Din acest motiv este bine sa alegem cu mare atentie biroul si modul in care acesta este amenajat. 

Pentru acest lucru exista cateva lucruri care conteaza cu adevarat:

  •  Lumina. Lumina este esentiala pentru productivitatea celor mici. Pe timpul zilei, lumina trebuie sa vina de undeva din lateralul biroului, in asa fel incat sa ajute copilul sa isi faca treaba fara sa fie deranjat de razele solare. Pe timpul noptii insa, lumina trebuie sa vina de la o sursa artificiala, pozitionata la cel putin 30 de centimetri de locul unde isi desfasoara cel mic activitatea.
  • Masa de birou. Nu va trebui sa cumperi un birou clasic, ci un birou mai micut, care sa ii permita copilului sa stea intr-o pozitie corecta. O pozitie corecta presupune un brat vertical si un antebrat pozitionat la 90 de grade de acesta. Este indicat ca masa sa aiba cat mai multe sertare, pentru depozitarea corecta a caietelor si a cartilor.
  • Scaunul. Am putea spune ca scaunul este unul dintre cele mai importante elemente ale biroului. Acesta trebuie sa fie confortabil si sa poata oferi o pozitie cat mai corecta. Alege un scaun rotativ, cu spatar cat mai flexibil si cu un sezut care sa permita picioarelor sa stea la un unghi de 90 de grade.
  • Alte elemente ale biroului. Evident, vor mai fi necesare si alte elemente, cum ar fi dulapurile sau diversele corpuri. Este bine sa nu le neglijezi si sa te asiguri ca acestea se integreaza perfect in ambientul biroului si ca sunt utile pentru cel mic. 

Pe langa utilitate, incearca sa te asiguri ca biroul celui mic are si un design placut. Acesta trebuie sa fie cat mai colorat si sa asigure buna dispozitie si chef de munca. Pana la urma, vorbim de un copil, iar imaginatia lui trebuie sa fie pusa la incercare prin culori, desene si un design cat mai inspirat.