Incepe scoala si orice elev are nevoie de un birou acasa. Daca ai un copilas care urmeaza sa mearga la scoala sau daca pur si simplu ai nevoie de un birou si nu ai spatiu suficient pentru el, iti prezentam cateva idei care te vor ajuta sa il obtii.

Daca spatiul din casa este mic, evident, nu vei dori sa te desfasori prea mult. Un spatiu in care sa asezi un calculator, sa iei notite si sa iti poti organiza cu atentie fiecare document poate sa fie suficient. Evident, trebuie sa existe si confort si acea liniste care te invita la munca, asadar, incaperea unde amenajezi biroul trebuie sa fie aleasa cu o deosebita atentie. Trebuie sa ai tot timpul in vedere faptul ca orice corp de mobilier poate sa joace mai multe roluri in acelasi timp si sa te focusezi pe acest lucru.

Spre exemplu, blatul biroului poate sa stea pe o multime de corpuri de depozitare sau poate sa fie unul detasabil, care sa fie folosit doar in momentele in care ai nevoie de birou. 

Desi un scaun de birou pare foarte tentant, acesta nu este recomandat, in conditiile in care este foarte voluminos. Este ideal sa gasesti modalitati in care poti integra scaunele deja existente in ansamblul biroului. Daca iti faci probleme in ceea ce priveste confortul, o husa il poate spori destul de mult. 

Cum alegi camera in care amenajezi biroul?

Cea mai indicata camera pentru un spatiu de birou este camera de zi. Evident, dormitorul sau chiar holul, daca este mare, pot sa reprezinte si ele o solutie buna. Trebuie avut in vedere totusi faptul ca un birou are nevoie de lumina naturala si este ideal sa fie pozitionat cat mai aproape de fereastra. 

O idee excelenta ar fi amplasarea biroului pe balcon. Daca acesta este generos poate sa fie una dintre cele mai bune decizii, deoarece aduce liniste, lumina si poate sa fie perceput diferit fata de restul casei, asadar, sa ofere senzatia de loc de munca. 

Ce tip de birou trebuie cumparat?

Exista sute de variante de birouri, asadar, solutia perfecta ar putea sa fie destul de greu de ales. O varianta deosebita pentru spatiile mici este un blat de sticla, care sa ofere senzatia de aerisire si de spatiu. Tot cu acelasi scop pot fi achizitionate si niste oglinzi care sa fie folosite in jurul biroului. 

O alta solutie foarte buna ar fi blaturile lungi amplasate sub ferestre, in consola. Acestea nu ocupa mult spatiu, pot completa foarte placut din punct de vedere estetic intreaga incapere si dubleaza linia existenta a pervazului. Pentru o eficientizare cat mai buna a spatiului, sub aceste blaturi pot fi introduse corpurile de incalzit. in felul acesta, pe timp de iarna te poti bucura inclusiv de confort termic.

Biroul inclus intr-un dulap poate sa fie si el o solutie foarte buna, mai ales daca nu este folosit in fiecare zi. Astfel, poate sa fie ascuns de usi iar in momentul in care este deschis dulapul se poate transforma intr-un spatiu de lucru. 

Astfel, solutii sunt foarte multe. Este bine sa le alegem in functie de fiecare detaliu din casa si sa gandim fiecare miscare inainte de a face o achizitie. In felul acesta putem transforma un mic spatiu din casa in cel mai productiv birou si spatiu de munca.