Toate firmele încearcă să-şi ţină sub control cheltuielile, iar bugetul pentru amenajarea biroului nu face excepţie de la această strategie. Aşadar, în cazul în care vrei să amenajezi spaţiul de lucru, ce fel de mobilă de birou alegi?

Biroul si scaunul – mobilier de birou indispensabil

Masa sau biroul şi scaunul reprezintă mobilierul de bază din spaţiul de lucru. Orice angajat are nevoie de ele pentru a lucra. Totuşi, numărul de ore petrecute la birou pot afecta sănătatea, de aceea trebuie să alegi mobilă ergonomică. Odată cu apariţia problemelor de sănătate, apar şi întârzierile în rezolvarea sarcinilor. Alege scaune ergonomice pentru a evita durerile de spate.

Birouri office

Este la modă un nou concept de mobila pentru birou, foarte practic: poţi aranja piesele – mese, scaune, rollbox-uri – după bunul plac. Este ca un fel de puzzle, unde tu faci regulile. Poţi aranja mobila astfel încât să uneşti piesele de mobilier, poţi amenaja în genul cubicle office design sau o poţi aranja pe câte un perete al camerei:

Birou office

Birou operational

Genul cubicle nu se potriveşte oricărei activităţi. Dacă activitatea angajaţilor nu implică interacţiunea cu clientul – nu dau telefoane – deci este vorba de un departament tehnic sau contabil, atunci genul cubicle poate fi ideal. În departamentele de marketing, acest stil chiar încurajează productivitatea, dezvoltarea relaţiilor dintre angajaţi şi sporirea creativităţii. Totuşi, în cazul departamentului de vânzări, unde angajaţii dau multe telefoane, sau în cazul call-center-urilor, amenajarea cubicle nu mai este avantajoasă, deoarece se aud pe fundal convorbirile celorlalţi colegi, lucru care poate fi enervant pentru client şi frustrant pentru colegii de muncă, atenţia putând fi distrasă de discuţiile din jur.

Birouri manageriale

În cazul unui director, stilul biroului este cu totul altul: când vine un client important, cu care vrea să negocieze, prima impresie pe care acesta şi-o va face va fi în funcţie de amenajarea biroului – dacă biroul este „înghesuit”, poate da impresia că firma nu are multe resurse, deci este avidă după bani, nu are mulţi clienţi, se poate negocia. Dacă biroul este unul luxos, firma are un portofoliu bun de clienţi, nu este „disperată” să prindă orice tip de clienţi, ştie concret care este grupul ţintă şi nu va negocia în detrimentul său.

Birou director

Sali de conferinta

Orice firmă ar trebui să dedice o cameră şedinţelor, deci este nevoie de mobilier adecvat: o masă de şedinţă, la care să încapă toţi angajaţii care pot ajuta la stabilirea condiţiilor unui nou proiect. Tot în această sală se pot ţine şi întâlnirile cu reprezentanţii altei firme, atunci când negocierea nu are loc doar între manageri sau directori.

Dacă sala de conferinţe nu are mici fotolii sau canapele unde să aştepte angajaţii sau colaboratorii, până se reunesc toţi participanţii, atunci ar fi util un mobilier de recepţie.

Masa conferinta

Receptie