Desi nu ii acorzi o atentie chiar atat de mare, scaunul este un adevarat element de design pentru casa iar istoria a dezvaluit unele scaune fabuloase, pe care le putem numi fara retinere opere de arta. Unele dintre modelele de scaune inventate de-a lungul timpului au devenit extrem de populare si inca sunt cumparate in sute de mii de exemplare.

 Care sunt scaunele care au reusit sa castige inima utilizatorilor?

 Daca te incanta ideea de a achizitiona scaune deosebite, care au avut succes de-a lungul timpului, iata un top al celor mai intalnite:

  • Scaunul ou. Cu totii am vazut acest tip de scaun, care a fost creat in anul 1958 de catre un designer scandinav, Arne Jacobse. Scaunul a fost creat initial pentru a servi unui hotel din Copenjaga si a ajuns sa fie o adevarata marca a designe-ului scandinav.Scaun Ou

  • Scaunul lalea. Cu 2 ani mai devreme decat constructia scaunului ou a fost creat scaunul lalea. Cel responsabil de el a fost Eero Saarinen, care in 1956 s-a hotarat sa creeze un scaun cu design futurist. Realizat din materiale noi pentru acea vreme, precum plasticul si fibra de sticla, scaunul a avut imediat succesul asteptat. Creatorul a incercat sa creeze un scaun minimalist si a reusit cu brio.

Scaun Lalea
  • Scaunul minge. Foarte popular in anii 60, scaunul minge a fost creat de catre Eero Aarnio. Cu un aspect futurist si placut, scaunul s-a incadrat de minune in foarte multe locuinte. Astazi, il mai poti folosi doar daca iti doresti un aspect retro pentru casa ta.

scaun minge
  • Scaunul Panton. Unul dintre cele mai de succes scaune ale lumii este scaunul Panton. Acesta a fost creat in anii '60 de catre unul dintre cei mai cunoscuti designeri din Danemarca, Verner Panton. Scaunul este fluid, ergonomic si este realizat din plastic. Este foarte usor de mutat, deoarece nu are imbinari si se poate stivui cu usurinta. Acest lucru il face perfect pentru localuri.

scaun Panton
  • Scaunul Lounge. Cu un succes teribil, scaunul Lounge a fost creat tot in anii '50. Este un scaun conceput de doi frati, Charles si Ray Eames, care au vrut sa ofere un confort deosebit pentru barbati. Este un scaun masculin, fabricat din piele neagra si foarte confortabil. Astazi, poate fi gasit in mult mai multe culori si forme, chiar daca isi pastreaza liniile clasice.

Scaun Lounge
  • Scaunul Barcelona. Este unul dintre cele mai vechi scaune, dar si unul dintre cele mai de succes. Creat in anul 1929 de catre arhitectul Mies Van der Rohe, acest scaun a fost prezenta t la expozitia internationala de design din Barcelona. Ulterior, a devenit un adevarat simbol pentru secolul 20. Chiar si astazi, scaunul Barcelona isi gaseste locul in foarte multe case si birouri. Ceea ce il recomanda este faptul ca este usor, rezistent si confortabil, incluzand in compozitia sa un profil metalic si piele.   

Scaun Barcelona