Un set de mobilier de birou ergonomic poate fi impartit in mai multe categorii: scaune, birouri, echipamente de calculator si accesorii. Studiul ergonomiei si implementarile sale in mobilier este conceput pentru a oferi o zona ideala de munca unei persoane care lucreaza la birou, astfel incat mobilierul sa se intinda de la nivelul genunchilor la nivelul umerilor, pentru a reduce cantitatea de indoire sau de aplecare a trupului. De asemenea, un mobilier de birou ergonomic este conceput pentru a reduce durerile articulare, stresul si prejudiciul miscarii repetitive, pentru a preveni oboseala celui care lucreaza si, totodata, pentru a promova productivitatea.

scaun ergonomic

Scaunele de birou ergonomice sunt confortabile, de regula sunt bine captusite si se pot ajusta in trei directii. Acestea se pot ajusta pe verticala pentru a se asigura ca picioarele persoanei care lucreaza sunt stabilite lejer pe teren; ele se pot ajusta, de asemenea, pe orizontala pentru a se asigura ca spatele lucratorului la birou este ferm sustinut, iar, unele cazuri, scaunele de birou au inclinare reglabila, cu scopul de a asigura ca cel care lucreaza este asezat la un unghi care avantajeaza corpul sa isi duca nevoile la bun sfarsit fara a simti vreo jena in nicio parte a corpului. Un bun scaun de birou poate oferi sprijin pentru toate cele trei regiuni ale spatelui si poate include un suport captusit pentru sprijinirea gatului.


Birourile de birou ergonomice au, de obicei, o inaltime ajustabila, putand fi atat o statie de lucru in timp ce lucratorul sta asezat in scaun, cat si o statie de lucru pentru o persoana care doreste sa munceasca stand in picioare. De asemenea, aceste tipuri de birouri maximizeaza suprafata de lucru pentru a asigura ca toate ustensilele necesare muncii unei persoane au un loc sigur si nederanjat. Unele birouri au locuri speciale pentru amplasarea tastaturii unui computer, in timp ce unitatea centrala isi are si ea un loc bine delimitat. Exista, de asemenea, birouri ergonomice modulare, ceea ce inseamna ca acestea pot fi aranjate intr-o varietate de configuratii, dupa placul si nevoile celui care foloseste aceste corpuri de mobilier.

Birou ergonomic

Intr-un set de mobilier de birou ergonomic intra si accesoriile concepute pentru a reduce oboseala ochilor. Unele monitoare pot fi echipate cu ecrane anti-orbire, astfel incat sa reduca oboseala la nivelul ochilor in timpul unui program indelungat de lucru.

Desi exista multe alte aspecte referitoare la echipamentele ergonomice de birou, acestea sunt printre cele mai comune. Investitia intr-un mobilier de birou ergonomic fie pentru tine, fie pentru angajatii tai, este o investitie pentru sanatatea si bunastarea celor care lucreaza.